Kurczak po włosku

5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy słyszę „jakie to dobre”, nic więcej do szczęścia mi nie trzeba.

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● 7 suszonych pomidorów w oleju
    ● 10 dag fety
    ● mały pęczek natki pietruszki
    ● mały pęczek bazylii
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy.
    W każdym filecie nacinamy
    nożem kieszonkę. Mięso posypujemy
    solą i pieprzem.
  • 2. Pomidory, natkę i bazylię
    drobno siekamy. Czosnek
    przeciskamy przez praskę
    i razem z fetą, pomidorami
    i zieleniną mieszamy nożem
    na desce.
  • 3. Filety nadziewamy farszem,
    boki spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Filety smażymy z obu
    stron na złoty kolor. Następnie
    przekładamy do naczynia
    żaroodpornego, wkładamy
    do piekarnika rozgrzanego do
    temperatury 180 °C i pieczemy
    25 minut.

Porady

RADY Małgorzaty Malec Podajemy np. z ziemniakami oraz rukolą skropioną sosem winegret.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować