KURCZAK PO INDYJSKU Z MIGDAŁAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta potrawa to bogactwo smaku,aromatyu i egoztyki! Jeśli lubimy potrawy pikantne dodajmy więcej papryki chilli, jeśli łagodne:więcej cynaomu i papryki słodkiej

  • 30 min

Składniki:


  • Składniki:

    2 pojedyncze piersi z kurczaka

    przyprawy:
    szczypta: gorczycy, kminu rzymskiego, kopru włoskiego, papryki słodkiej, papryki chilli, kurkumy, soli, pieprzu, cynamonu, 2 goździki, 2 ziarna kardamonu

    garść zblanszowanych migdałów

    ugotowana fasolka szparagowa

    ryż brązowy ugotowany

Kurczak po indyjsku z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak po indyjsku z migdałami 1. Ryż gotujemy.Mięso pokroić w drobną kostkęi krótko podsmażyć na oliwie.Wszystkie przyprawy utłuc w moździerzu, posypać nim podsmażone mięso,dodać migdały, wymieszać i dolać pół szklanki wody. Dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Podawać z ugotowanym brązowym ryżem oraz fasolką szparagową

Porady

To danie szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne. Poczujemy się jak w odległych Indiach. Warto zaskoczyć swoich gości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy