Kurczak po hiszpańsku

0 (0 ocen)

Danie przygotowane na patelni z dużą ilością warzyw. W miarę szybkie, smaczne i w śródziemnomorskim klimacie :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 marchewka
    1 cebula
    1 bakłażan
    3 pomidory
    150g zielonych oliwek
    oregano
    sól
    pieprz świeżo mielony
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-02hityi 1. Bakłażana pokroić na półplasterki, włożyć do miski, oprószyć solą i odstawić. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki. Bakłażana odcisnąć z soku, marchewkę z cebulą ściągnąć na patelni na bok i obsmażyć bakłażana. Również ściągnąć na bok i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Lekko obsmażyć i wszystko razem wymieszać.
  • image-1g195m9 2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Dołożyć do dania i oprószyć oregano. Chwilę dusić, a pod koniec dodać oliwki, przyprawić pieprzem i ewentualnie solą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Filet z kurczaka Oliwki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować