Kurczak pieczony na pieprzynce z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka przyprawiamy,ząbek czosnku obieramy i sikamy w drobniutką kostkę i wraz z kurczakiem smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni
Po około 20 minutach podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
2.Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3.Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Pieczarki myjemy i kroimy na 4.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pieczarki smażymy około 15minut i następnie dodajemy paprykę.
Smażymy kolejne 10-15minut, dodajemy kapary.
4.Do warzyw dodajemy ugotowaną kaszę, smażymy 5 minut bardzo często mieszając. Przyprawiamy tabasco i solimy.
5.Na talerz nakładamy kaszę z warzywami, na to nakładamy usmażone udko z kurczaka.
Komentarze