Kurczak ,,dwa ognie,,

5 (187 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Sposób na zrobienie 2 potraw z jednego kurczaka.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • jeden duży kurczak (2 kg)
    olej
    sól, pieprz ziołowy
    czosnek granulowany
    zioła prowansalskie
    przyprawa do kebaba
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Kurczak ,,dwa ognie,, - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka włożyć do garnka, zalać wodą. Gdy się zagotuje, wodę osolić i kurczaka gotować do momentu aż będzie średnio miękki. Następnie kurczaka wyjąć z wywaru i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na powstałym wywarze możemy ugotować dowolną zupę ;)
  • 2. Wyjętego kurczaka smarujemy olejem za pomocą pędzelka, a następnie obsypujemy lekko przyprawami: do kebaba, pieprzem ziołowym, czosnkiem i ziołami. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieprz Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować