Filet z kurczaka na jarzynach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kurczak smażony bez panierki z dodatkiem aromatycznej szałwii. Podany na duszonej kalarepie z marchewką. Smaczny, letni obiad.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    4 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka sosu worcester
    słodka papryka mielona
    przyprawa do kurczaka
    pieprz czarny
    6 liści szałwii
    3 kalarepy
    2 marchewki
    1 cebula
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka na jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka pociąć na paseczki. Włożyć do miski i dodać przyprawy. Wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin.
  • image-0t9g7g1 2. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce razem z marchewką. Marchewkę wrzucić do cebuli i przesmażyć. Dorzucić kalarepę i 2 łyżki masła. Dusić do miękkości, można podlać wodą lub bulionem. Przyprawić solą i pieprzem.
  • image-1n57qmn 3. Na patelni rozpuścić masło i kłaść paski kurczaka. Szałwię posiekać i dodać do kurczaka. Wyłożyć na gorącą jarzynkę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Kurczak Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować