Kulkià la rafaello

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką i nie mam zbyt wiele czasu, ale te pyszne kuleczki robi się szybko. Są świetne do kawy.

Składniki:

  • ● 1 kostka margaryny lub masła
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● żółtko
    ● 2 łyżki kakao
    ● 4 łyżki spirytusu
    ● 3 duże op. ciastek petitków
    ● 100 g wiórków kokosowych

Kulkià la rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę lub masło ucieramy
    z cukrem, dodajemy
    żółtko oraz pozostałe składniki,
    czyli kakao i spirytus.
  • 2. Ciastka drobno kruszymy
    i wrzucamy do masy. Dokładnie
    mieszamy. Formujemy
    małe kuleczki i obtaczamy je
    w wiórkach kokosowych. Gotowe
    kuleczki przechowujemy
    w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Komentarze

Podobne przepisy