kulki jaglano-twarożkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dobry pomysl na słodkie sniadanie lub deser

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
    3/4 szklanki mleka
    2 łyżki wiorek kokosowych
    olejek migdałowy lub ananasowy
    słodzik do smaku (ewentualnie cukier)
    200 gr sera białego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki jaglano-twarożkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować i wsypać przepłukaną kaszę.Gotować aż będzie miekka oraz wsiąknie całe mleko.Zdjąć z gazu i wsypać wiórka, słodzik oraz olejek.Poczekać aż troszkę przestygnie i dodać twaróg.Wszystko razem wymieszać na gładką masę.Gdy już będzie twardsza, formować kulki.Można obtoczyć w kokosie,Włożyć do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować