Kulki z białej kiełbasy z serem topionym

5 (159 ocen)

Kuleczki, świetnie smakują na zimno w formie przystawki np. jedna kuleczka,ogóreczek i setka :D

Składniki:

  • 3 białe kiełbasy surowe
    serek topiony (śmietankowy)
    1 ząbek czosnku
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Kulki z białej kiełbasy z serem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kiełbasek ściągamy flaka (osłonkę) przekładamy do miski.Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek-mieszamy.
    Z serka robimy kuleczki (wielkość jaka nam się uda)
    Na zwilżoną dłoń nakładamy porcję mięsa i robimy placek,na niego nakładamy kulkę sera i zamykamy dokładnie dłońmi formując kulki.
    Każdą panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor.
    Odsączamy na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu i podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Jak są gorące to ser się fajnie ciągnie ;)

Porady

Z tej porcji wyszło mi 8 kulek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować