najlepsze na imprezki, zapewniam,że znikają w mgnieniu oka :)
50 min
Składniki:
Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek,
1 cebula drobno pokrojona,
200 g marchewki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
250 g pieczarek,
70 g koncentratu pomidorowego z puszki,
350 g soczewicy przygotowanej wg opisu na opakowaniu,
4 kromki białego pieczywa,
2 jajka,
30 g startego parmezanu,
35 g startego sera feta,
Kuleczki marchewkowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż cebulę. Marchewkę obierz i pokrój w drobniutką kostkę, dodaj ją do cebuli i smaż około 7 minut.
Pieczarki oczyść i pokrój drobniutko, dodaj je ze słodką papryką do warzyw, smaż około 10 minut.
2.Wymieszaj z soczewicą, koncentratem pomidorowym i ostudź.
3.Chleb pokrój w małą kostkę- im mniejsza tym lepiej.
Do warzyw dodaj chleb, jajka, oba sery, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
4.Uformuj kuleczki, układaj je na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 25 min.
podaj z ostrym dipem lub keczupem
Komentarze