Kuleczki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kuleczki są idealne dla dzieci, które nie lubią szpinaku,bo jego smak nie dominuje.

Składniki:

  • ● 25 dag szpinaku
    ● 20 dag startego żółtego sera
    ● 25 dag sera ricotta
    ● po łyżeczce posiekanej natki i bazylii
    ● 4 łyżki mąki
    ● łyżeczka gałki muszkatołowej
    ● masło do okraszenia
    ● sól
    ● pieprz

Kuleczki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ricottę osączamy z zalewy.
    Rozdrabniamy i wkładamy do
    miski. Szpinak płuczemy
    i blanszujemy. Starannie osączamy
    i miksujemy. Wkładamy
    do ricotty. Dodajemy pozostałe
    składniki i 2 łyżki mąki.
    Mieszamy.
  • 2. Z masy formujemy kuleczki
    i obtaczamy w mące. Wkładamy
    do osolonego wrzątku
    i gotujemy 5 minut od wypłynięcia.
    Podajemy polane roztopionym
    masłem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy