Kuleczki z białą czekoladą i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużym naczyniu rozkruszamy drożdże, zalewamy mlekiem, mieszamy. dosypujemy łyżkę cukru i sól. Odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie wbijamy jajko i wlewamy masło. Stopniowo dosypujemy mąkę, mieszamy łyżką, gdy ciasto będzie gęste wyrabiamy. Odstawiamy na godzinę.
2.Banana obieramy kroimy w grube talarki, czekoladę łamiemy na kostki.
Odrywamy kawałek ciasta, rozwałkowujemy go, nadziewamy kostką i talarkiem, dokładnie zlepiamy (jak pieroga) , po czym formujemy w dłoniach kulkę.
3.Standardową blaszkę smarujemy oliwą, układamy kulki w sporych odstępach od siebie. Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Po wyjęciu od razu smarujemy białkiem.
Komentarze