Ochota na coś słodkiego była silna, poniższe kuleczki idealnie zaspokajają głód słodyczowy :)W składzie amarantus - uwielbiam do musli +masło orzechowe i czekolada.Pyszne połączenie- musisz spróbować :)Proporcje na 16 stuk
20 min
Składniki:
45 g amarantusa ekspandowanego
100 g czekolady mlecznej z solonym karmelem (Rossmann)
80 g gorzkiej czekolady
2 kopiaste łyżki masła orzechowego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
5 łyżek mleka
Kuleczki z amarantusa z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę drobno posiekać, wszystkie składniki oprócz mleka wymieszać w misce, na końcu wlać mleko i lepić małe kulki.
Odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego!
Komentarze