KULECZKI Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE GRZYBOWYM

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

Ciekawa odsłona mięsa mielonego.

  • 15 min

Składniki:

  • 40 dkg mielonego,
    2 łyżki bułki tartej,
    jajko,
    średnia cebula,
    łyżka posiekanego koperku,
    2 łyżki masła,
    spora szczypta majeranku,
    sól,
    pieprz,
    garść suszonych grzybów,
    2 łyżki śmietany,
    2 czubate łyżeczki mąki.
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos grzybowy

Kuleczki z mięsa mielonego w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczę w dwóch szklankach wody przez około 3 godziny. Gotuję 40 minut w tej samej wodzie.
    Cebulę drobno siekam i podsmażam na łyżce masła.
    Mielone dokładnie mieszam z jajkiem, solą, pieprzem, majerankiem, koperkiem, bułką tartą oraz przestudzoną cebulą.
    Formuję małe kuleczki, podmasażam na łyżce masła.
    Sos zagęszczam mąką rozrobioną z odrobiną zimnej wody, dodaję pulpeciki, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec zaprawiam wcześniej zahartowaną śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować