Kukurydziane ciastka w biało czarnej czekoladzie z orzechami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Chrupiące ciasteczka z mąki kukurydzianej.

  • 5 min

Składniki:


  • - miękkie masło - 90 g
    - cukier puder - 25 g
    - olejek waniliowy - 0,5 łyżeczki
    - mąka pszenna - 70 g
    - mąka kukurydziana - 40 g
    - sól - 1 szczypta
    - polewa czekoladowa biała - 100 ml
    - polewa czekoladowa ciemna - 100 ml
    - orzechy laskowe - 50 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kukurydziane ciastka w biało czarnej czekoladzie z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180C.


    Obie mąki i sól przesiewamy.

    Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.

    Dodajemy olejek waniliowy.

    Nie przerywając miksowania stopniowo wsypujemy przesiane mąki.

    Dokładnie mieszamy.

    Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy

    ( lekko podsypanej mąką ).

    Wycinamy kieliszkiem kółka.
    .
    Pieczemy ok. 12 minut, do stwardnienia i lekkiego przyrumienienia ciasteczek.

    W tym czasie roztapiamy polewy i siekamy orzechy.

    Po wyciągnięciu z piekarnika studzimy ciasteczka na kratce i dekorujemy czekoladą i orzechami.

    Zajadamy po zastygnięciu!


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować