Kwaśne ziemniaki babci Wandzi

4.5 (158 ocen)

  • 25 min

To moje ulubione danie z dzieciństwa ,które robiła moja babcia.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 ziemniaków
    1 cebulka
    5 łyżek smalcu
    4 łyżki octu
    sól,pieprz



Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kwaśne ziemniaki babci wandzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Ostudzić.Obrać i pokroić w kostkę.
    Cebulkę pokroić w kostkę.
    Na patelni roztopić smalec,dodać cebulkę i ocet.
    Ziemniaki wrzucić do miski, dodać sól i pieprz.
    Do ziemniaków dodać smalec z celulką i octem :) Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z jajkiem sadzonym i mizeria :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować