Kruszaniec z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

jest naprawde przepyszne

  • 3 godz.

Składniki:

  • CIASTO -3 szkl maki,kostka margaryny,3/4 szkl cukru,5 zoltek,2 lyzeczki proszku do pieczenia.PIANA-5 bialek,1 szkl cukru,cukier waniliowy,2 budynie waniliowe,1/2 szkl oleju.pol kg truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruszaniec z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wreszcie  mozna wyjac z piekarnika 1. Miekka margaryne ucieramy z cukrem i zoltkami.Wsypac make,proszek do pieczenia.Zagniesc ciasto .Podzielic na 2 czesci nierowne.Schladzac w zamrazalniku 2 godz.Mala blaszke wykladamy folia tarkujemy wieksza czesc ciasta lekko dociskamy.PIANA-ubijamy bialka na sztywno pod koniec dodac cukry,wymieszac stopniowo wsypujemy budynie oraz olej -mieszamy.Wylewamy na ciasto.Ukladamy truskawki.N wierzch tarkujemy pozostale ciast.Pieczemy 40 min w temp-180st.

Porady

ciasto mozna po upieczeniu posypac cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować