kruszon z jabłkami

4.9 (157 ocen)

  • 60 min

prosty i tani w wykonaniu wypiek

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek ( 5 żółtek i 5 białek)
    1 kostka margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    2 łyżki cukru pudru do ciasta
    1 szklanka cukru do białek
    1 kg kwaśnych jabłek
Wystaw ocenę:

4.9 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruszon z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruszon z jabłkami 1. 1. Żółtka trzemy z cukrem
    2. Do żółtek dodajemy margarynę, proszek oraz cukier puder. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej z nich dodajemy kakao.
    3. Ubijamy pianę z białek z cukrem
    4. Na spód kładziemy jasne ciasto ( trzemy je na tarce o grubych oczkach aby zakryło dno. Na warstwę jasnego ciasta kładziemy ciemne ciasto. Postępujemy tak jak z białym ciastem - trzemy je na tarce. Następnie kładziemy pokrojone na kawałki jabłka. Przykrywamy je pianą z białek i ostatnią warstwą białego ciasta startego na tarce.

    Pieczemy 40 min w temp 220 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować