Krupnik zaprawiony meksykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Znudził się po prostu zwyczajny krupnik, wiec zrobiłam miks zupy meksykańskiej i zwyczajnego krupniku.

  • 60 min

Składniki:

  • * 2 średnie marchewki
    * 1 mała pietruszka
    * pół selera
    * zielona część pora (ok.5cm)
    * mała cebulka
    * 4 ziemniaki
    * 3 łyżki ryżu
    * garść drobnego makaronu typu babuni
    * łyżeczka przyprawy meksykańskiej
    * 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    * porcja rosołowa
    * przyprawy jak kto lubi
    * natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik zaprawiony meksykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i selera myjemy, obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Pora ciapiemy drobniutko, ziemniaczki w kosteczkę.
    Gotujemy rosół na porcji, dodajemy wszystkie warzywa i 3 łyżki ryżu.
    Cebulkę opalamy na ogniu i dodajemy do zupy jak ta będzie dobrze się gotować.
    Gdy ziemniaki będą na wpół gotowe dodajemy makaron.
    na 5 min. przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawę meksykańską (jest dosyć pikantna). Doprawiamy sola.
    Na talerzu doprawiamy natka pietruszki, oczywiście zielona nie suszona.

Porady

Natkę pietruszki w sezonie zbieram, myje, odwirowuje i po rozdrobnieniu zamrażam w małych pojemniczkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować