Krupnik z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Średni

Pyszna, zdrowa i rozgrzewająca zupa na bazie kaszy jęczmiennej...

  • Średni

Składniki:

  • - kasza jęczmienna perłowa: 100 gramów
    - pieczarki: 350 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - woda: 2 litry
    - ćwiartki z kurczaka: 2 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - sól morska: 1 szczypta
    - świeżo mielony pieprz: 1 szczypta
    - koperek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zalać wodą, zagtować. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i ziemniaki oraz plasterki pora. Wsypać kaszę. Gotować ok. 45min na małym ogniu. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju rzepakowego. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do cebuli, dusić ok. 5 min. Dodać do zupy, gotować jeszcze 15min. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Pieczarki Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować