Krupnik z serduszkami

4.49 (184 ocen)

krupnik to moja ulubiona zupa z dzieciństwa, postanowiłam ją wzbogacić serduszkami, jest pyszna i pożywna

Składniki:

  • 3 skrzydełka,
    10 dag serc drobiowych,
    4 ziemniaki,
    2 marchewki,
    kawałek pora i selera,
    ½ szkl. kaszy jęczmiennej,
    duży pęczek pietruszki,
    sól, pieprz,
    2 liście laurowe, 3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka kroimy w plasterki, płuczemy. Zalewamy wodą, dodajemy skrzydełka. Gdy woda się zagotuje zbieramy szumowiny, dodajemy ziele i liście laurowe. Warzywa obieramy, ziemniaki kroimy w kostkę, resztę drobno kroimy. Dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy kaszę oraz natkę pietruszki. Skrzydełka wyciągamy z zupy, obieramy mięso z kości i dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy aż składniki będą miękkie. Na koniec dodajemy przyprawy. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować