Krupnik fusion

0 (0 ocen)

  • 40 min

Krupnik to niewątpliwie jedna z najbardziej znanych polskich zup - tuż po rosole i pomidorowej:)Krupnik fusion to nowatorski, wegetariański przepis mojej siostry. Zupa szybka, prosta, mało kaloryczna a zarazem sycąca.

  • 40 min

Składniki:


  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    3 łyżki oleju rzepakowego
    100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej(1 woreczek)
    1 kostka rosołowa z lubczykiem
    1,2-1,5 l wody

Krupnik fusion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać i pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać olej wrzucić warzywa i dusić przez około 3 – 4 minuty, aż warzywa lekko się zrumienią. Dodać łyżkę masła i wsypać kaszę, ciągle mieszając prażyć jeszcze około 30 sekund. Następnie zalać zimną wodą, dodać 1 kostkę rosołową z lubczykiem i na małym ogniu gotować do miękkości warzyw i kaszy przez około 20 - 25 minut. W międzyczasie zupę przemieszać kilkakrotnie,aby kasza nie przywarła do garnka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy