Kruchy ze śmietaną kaszą manną i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem na puch dodając kolejno żółtka. Mąkę wymieszać z budyniami, kakao i proszkiem i cały czas ucierając wsypywać partiami do masy jajecznej. Ciasto podzielić na dwie części. Mniejszą część zamrozić(kruszonka) a większą wylepić blachę wyłożoną papierem. Wstawić do lodówki na ok. 30 min lub dłużej.
2.Masa śmietanowo – mannowa:
Białka ubić gdy będą sztywne dodawać partiami cukier dokładnie ubić. Następnie zmniejszyć obroty miksera dodać śmietanę, kaszę mannę wymieszaną z budyniem i mąką. Na końcu wlać aromat.
Na ciasto wyłożone w blaszce wylać masę śmietanową na nią wyłożyć owoce, na wierzch zetrzeć resztę ciasta z zamrażalnika. Piec ok. 50 minut w 190C.
Komentarze