Kruchy placek z pianą kokosową i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche: na stolnicę dajemy mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia, miesimy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną dajemy do zamrażalnika na kruszonkę, a drugą rozwałkowujemy, dajemy na formę do pieczenia o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia .
2.Ciasto smarujemy marmoladą (ja użyłam jabłkowej).
3.Piana kokosowa: ubijamy białka, stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy, na koniec dajemy kokos, mieszamy i dajemy na ciasto z marmolada.
4.Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i ścieramy n pianę na tarce o dużych oczkach.
5.Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni około 50-60 minut.
Komentarze