Kruche z czekoladową pianką i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suche składniki ciasta połączyć i wymieszać, rozetrzeć z margaryną, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie nierówne części 2/3 i 1/3. Zawinąć w folię i na godzinę włożyć do zamrażarki.
2.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tartce większą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 minut. Po podpieczeniu lekko schłodzić.
3.Białka ubić z solą na sztywno dodając partiami cukier. Wsypać budyń i czekoladę. Cienkim strumieniem wlewać olej miksując na małych obrotach. Pianę wyłożyć na podpieczone ciasto i ułożyć maliny.
4.Resztę ciasta zetrzeć i równomiernie rozłożyć na malinach. Wstawić do piekarnika na 35 minut temp 180*C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub czekoladą w proszku.
Komentarze