KRUCHE ROGALIKI Z MAKIEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

POSTANOWIŁAM W TYM ROKU WYPRUBOWAĆ NOWY PRZEPIS NA CIASTECZKA ,SĄ TAK DOBRE ŻE MUSIAŁAM UPIEC JE DRUGI RAZ :))

  • 60 min

Składniki:

  • NA CIASTO KRUCHE :
    -2 I 1/4 SZKL.MĄKI PSZENNEJ
    -200 GR MASŁA
    -2 ŻÓŁTKA
    -CZUBATA ŁYŻKA KWAŚNEJ ŚMIETANY 18%
    -1/4 SZK.CUKRU PUDRU
    -SZCZYPTA SOLI
    -WYCHODZI OK.45 SZT
    -MASA MAKOWA GOTOWA JA UŻYŁAM FIRMY BAKALLAND

    NA LUKIER :
    -SKORZYSTAŁAM Z PRZEPISU NASZEJ KOLEŻANKI Z PORTALU
    -2 SZKL CUKRU PUDRU
    -1-2 KIELISZKI CIEPŁEGO MLEKA
    -SKÓRKA OTARTA Z JEDNEJ POMARAŃCZY














    ;
    ;
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Desery Rogaliki

Kruche rogaliki z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -MASŁO MUSI BYĆ ZIMNE,POKROIĆ NA MAŁE KAWAŁKI ,MĄKĘ PRZESIAC ,WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ FORMUJĄC KULĘ ,ZAWINĄĆ W FOLIĘ I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA 2 GODZ
  • image-1ryp7po 2. -CIASTO ROZWAŁKOWAĆ PODSYPUJĄC MĄKĄ NA OK 2 MM
    -WYCINAĆ Z MAŁEGO TALERZA OKRĄG I POWYCINAĆ TROJKĄTY
  • image-1k1h3de 3. NA TRÓJKĄTY NAKŁADAMY MASĘ MAKOWĄ
  • image-2ajmamr 4. -FORMUJEMY ROGALIKI
  • 5. -UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I PIECZEMY W 190 ST. DO ZARUMIENIENIA
  • image-0i6lp66 6. -GDY WYSTYGNĄ LUKRUJEMY

Porady

-CZAS WYKONANIA JEST PODANY BEZ CZASU CHŁODZENIA -MLEKO DO LUKRU DODAJEMY STOPNIOWO ZALEŻY OD TEGO JAK GĘSTY CHCEMY MIEĆ LUKIER

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować