Kruche rogaliki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybkie i proste w przygotowaniu, wyśmienity smak, idealne do kawki lub herbaty, tak na osłodę życia:)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kostka masła, 1 kostka twarogu, 0.5kg mąki tortowej, 1 jajo, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kruche rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z jajem, dodajemy twaróg, mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciato i odstawiamy na 10 min. do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 0.9cm na kształ koła. Tniemy ciasto ku środkowi na trójkąciki. Na szerszy koniec nakładamy marmoladę ok. łyżeczki, i zwijamy formując rogalik.

Porady

Rogaliki można polukrować ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy