Babeczki proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Nie trzeba wiele sił i czasu by je wykonać, co dla mnie akurat teraz najważniejsze.
30 min
Składniki:
Ok 50 sztuk kruchych, małych babeczek (można upiec samemu, ja użyłam zakupionych w cukierni)
1 kostka masła
1.5 szklanki cukru pudru
ok 10 dużych, miękkich truskawek
20 dkg zblendowanych borówek amerykańskich
Kruche babeczki z kremem truskawkowo- borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło i cukier puder dzielimy na dwie części.
Ucieramy najpierw jedną część na puszysty krem. Dodajemy pomału truskawki ucierając na bardzo wolnych obrotach by masa się nie ścięła!
Podobnie postępujemy z drugą częścią margaryny i cukru pudru. Do utartej masy dodajemy po odrobinie zblendowanych borówek i również uważamy by przy mieszaniu masa się nam nie ścięła.
Szprycę nadziewamy masami na przemian: raz truskawkowa, raz borówkowa i napełniamy nią kruche babeczki.
Odkładamy na 30 minut do lodówki w celu schłodzenia. Na zachcianki w sam raz:)
Komentarze