Kruche babeczki z kremem i owocami

4.5 (199 ocen)

Kruche babeczki z kremem z dodatkiem białej czekolady i sezonowymi owocami.

Składniki:

  • Na ok 40 babeczek:
    Ciasto:
    35 dkg margaryny
    60 dkg mąki tortowej
    20 dkg cukru pudru
    4 żółtka
    1 łyżka śmietany 18%
    szczypta soli

    Krem:
    250ml śmietany 30%
    2 serki mascarpone
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 biała czekolada
    2 łyżki mleka

    Dodatkowo:
    60 dkg świeżych truskawek
    10 dkg borówek
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Kruche babeczki z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zagniatamy ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki.
  • Wylepiamy foremki na babeczki 2. Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2 cm, każdą wylepiamy przygotowane formy na babeczki. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 15 minut.
  • Owocami dekorujemy kruche babeczki 3. Krem:
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Studzimy.
    Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder a następnie serki mascarpone i przestudzoną ale płynną czekoladę. Gotowym, schłodzonym kremem wypełniamy babeczki za pomocą szprycy, a następnie dekorujemy kawałkami owoców.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować