Kruche babeczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Na przesianą mąkę wyłożyć utarte żółtka z cukrem i margaryną. Zagnieść gdy masa zostanie wchłonięta przez mąkę dodać szczyptę soli skórkę i sok z cytryny. Ciastem grubości ok 5mm. wykleić foremki na babeczki. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Gorące upieczone babeczki wyciągamy z foremek i studzimy. Nadziewamy kremami . Galaretkę różową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy . Z galaretki wykrawamy kosteczki 1cm na 1cm.
Krem: z mleka, cukrów i proszku budyniowego ugotować budyń. Zimny utrzeć z masłem. Krem podzielić na dwie części. Do pierwszej części kremu dajemy troszkę barwnika czerwonego, by uzyskać różowy kolor. Połowę babeczek napełniamy szprycą różowym kremem na środek dajemy kosteczkę galaretki babeczki dekoracyjnie posypujemy cukrową posypką .
Druga połowę babeczek napełniamy białym kremem, polewamy dekoracyjnie polewą czekoladową, posypujemy lentilkami. Studzimy .
Porady
Babeczki najsmaczniejsze są na drugi dzień .Babeczki można nadziewać różnymi kremami .
Komentarze