Kruche babeczki z budyniem i owocami z pomarańczową glazurą

4.5 (143 ocen)

Co tu dużo mówić, te babeczki są przepyszne i wbrew pozorom banalne w wykonaniu. Polecam :)

Składniki:

  • Ciasto:

    300 g mąki
    200 g margaryny
    100 g cukru pudru
    3 żółtka
    2 łyżki cukru waniliowego

    Nadzienie:

    2 budynie śmietankowe
    750 ml mleka
    2 opakowania cukru waniliowego

    Dodatki:

    truskawki
    banan
    winogrona
    galaretka pomarańczowa
    400 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Kruche babeczki z budyniem i owocami z pomarańczową glazurą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
    Po godzinie wykładamy nim foremki na babeczki i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.
  • 2. W tym czasie przygotowujemy galaretkę z 400 ml wody i nadzienie z dwóch opakowań budyniu, cukru waniliowego i 750 ml mleka.
  • 3. Na upieczone i wystudzone babeczki nakładamy budyń, na wierzch układamy owoce i za pomocą pędzelka smarujemy tężejącą galaretką.
    Wkładamy całość do lodówki aż galaretka całkiem zastygnie i możemy podawać.
  • Kruche babeczki z owocami 4. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Galaretka Owoce Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować