Kruche babeczki z bitą śmietaną i niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do maki dodać pokrojone masło (można odrobinę więcej) i cukry, posiekać. Dodać żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką. Odłożyć do lodówki na 30-50min.
Po wyjęciu rozwałkować niezbyt cienko (cienkie babeczki mogą się kruszyć) i wylepiać natłuszczone foremki do babeczek.
Nakłuć widelcem i piec na złoto ok 15 min w 180 stopniach.Herbatniki rozkruszamy,czekoladę drobno kroimy i dodajemy rodzynki.Wszystko mieszamy i łączymy masą kajmakową. Nakładamy do babeczek.Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op( można użyć odrobinę mniej mleka) i zakrywamy nadzienie w babeczkach. Można polać polewą czekoladową. Babeczki schłodzić.
Komentarze