Kruche babeczki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Polecam szybkie i efektowne babeczki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 20 dkg margaryny
    2 żółtka
    35 dkg mąki
    10 dkg cukru pudru
    1 łyżka śmietany
    proszek do pieczenia – na koniec noża
    Masa
    1 opakowanie masy śmietanowej (86g)
    1/2 l śmietany 30 %
    1 serek homogenizowany ( 140 g)
    Dodatkowo do dekoracji:
    brzoskwinie w syropie, żelki malinowe

Kruche babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1thbq29 1. Mąkę rozetrzeć z margaryną. Dodać cukier, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia zagnieść ciasto. Foremki na babeczki posmarować tłuszczem. Z ciasta formować krążki nieco większe niż średnica foremek. Wykleić nim foremki, ponakłuwać widelcem boki i dno. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 10 min.
  • image-1eu2e8c 2. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypać masę śmietanową, delikatnie ubić. Następnie dodać serek, wymieszać. Gotową masą napełnić babeczki. Dekorować wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy