Kruche ciasteczka z rumem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kruchutkie ciasteczka z wyczuwalnym ale nie nominującym rumem świetne do popołudniowej Herbatki.

  • 30 min

Składniki:

  • -1,5 szkl. mąki pszennej
    -1/2 szkl. cukru pudru
    -2 małe żółtka
    -50g margaryny
    -3 łyżki mocnego rumu
    -2 łyżki płynnego miodu

Kruche ciasteczka z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1fs8tmt 1. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, margarynę,

    rum i miód zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto zawijamy w folię

    spożywczą i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki. Schłodzone

    ciasto wałkujemy na grubość około 3mm i wycinamy okrągłe

    ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

    i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.C na ok 10minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy