Kreolska zupa kokosowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • łyżka suszonej trawy cytrynowej
    kawałek świeżego imbiru
    250 g pieczarek
    3 pomidory
    papryczka chilli
    350 g filetów z kurczaka
    400 ml mleczka kokosowego
    4 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki sosu rybnego
    2 łyżeczki sproszkowanej kolendry
    2 liście kaffiru
    sól ,pieprz

Kreolska zupa kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyściłem i przekroiłem na ćwiartki. Pomidory umyłem ,osuszyłem pokroiłem w ósemki i usunąłem pestki. Chilli oczyściłem z pestek i pokroiłem w krążki. Filety opłukałem ,osuszyłem i pokroiłem w paski o grubości 1 cm. W garnku rozgrzałem mleczko kokosowe. Dodałem trawę cytrynową ,starty imbir ,liście kaffiru ,zagotowałem. Dolałem 500 ml wody ,zagotowałem. Dodałem paski mięsa ,grzyby ,papryczkę chilli i pomidory. Gotowałem na średnim ogniu 15 min. Dodałem sok z cytryny ,sos rybny ,kolendrę i doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy