Kremowo-cytrynowy sernik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 10 min

Słodki i delikatny sernik w sama raz dla łakomczuchów po prostu pycha.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • - 1 paczka herbatników (20szt.)
    - 3 opakowania kremowego serka 220g np. Philadelfia
    - sok z 2 cytryn
    - 2 puszki skondensowanego mleka

Kremowo-cytrynowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgotować mleko w puszkach ok 30minut by otrzymać gęściejsze mleko. Wystudzić puszki z mlekiem
  • 2. Wyłożyć blaszkę herbatnikami
  • 3. Do miski dodać serek, mleko skondensowane i sok z cytryn wszystko zmiksować na gładka masę.
  • 4. Następnie wyłożyć na herbatniki i schować do lodówki na minimum 2 godziny. Wierzch można posypać starkowaną czekoladą.

Porady

Blaszka prostokątna 25 x 37 cm Mleko zawsze można ugotować wcześniej i trzymać w domu kilka puszek wtedy oszczędzimy czasu. Sernik jest smaczniejszy na następny dzień po leżakowaniu w lodówce

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy