Kremowiec andzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka Mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy i powoli mieszamy łyżką. Przygotowane ciasto wlewamy do natłuszczonej brytfanny i pieczemy ok. 25 minut w temp 160 stopni.
3.
600 ml schłodzonego mleka wlewamy do miski, dodajemy dwa kremy do tortów i miksujemy na najszybszych obrotach do uzyskania sztywnej masy.
2/3 masy wykładamy na biszkopt. Posypujemy kakao. Układamy warstwę herbatników. Następnie wykładamy masę krówkową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Resztą masy smarujemy wierzch oraz boki ciasta. Obsypujemy kakao. Dodatkowo zdobimy bita śmietaną i posypką czekoladową.
4.4. Ciasto odkładamy do schłodzenia na czas około 2 godzin.
Porady
Na torebkach kremów jest napisane, aby użyć też margaryny, ale ja jej nie uzywam i dlatego ciastko jest lżejsze.
Komentarze