Kremowa zupa jabłkowa z orientalną nutką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Subtelne połączenie kwasowości jabłek z ostrością przypraw indyjskich

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg jabłek Granny Smith,
    400g ugotowanej białej fasoli np z puszki,
    400g ugotowanej brązowej fasoli maślanej np. z puszki,
    1 duża cebula,
    2 litry bulionu drobiowego,
    2 łyżeczki Garam Masali,
    ½ łyżeczki kurkumy,
    1 łyżeczka posiekanego suszonego kwiatu gałki muszkatałowej,
    ½ łyżeczki Anardany-sproszkowanych pestek granatu,
    1/3 łyżeczki suszonej ostrej papryczki,
    1 łyżeczka pokruszonych liści curry,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa jabłkowa z orientalną nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę,
  • 2. Dodajemy przyprawy, mieszamy,chwilę smażymy,
  • Jabłka Granny Smith 3. Wlewamy bulion. Dodajemy odsączoną fasolę z puszki oraz obrane i pokrojone jabłka,
  • 4. Gotujemy przez 45 minut,
  • 5. Zupę miksujemy blenderem. Podajemy z połówkami ugotowanego jajka i posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Garam masala

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kremowa zupa cebulowa

To może cię zainteresować