" Kremowa zupa chlebowa "

4.5 (160 ocen)

  • 5 min

Pyszna , aromatyczna zupa z razowego chleba .

  • 5 min

Składniki:

  • - ciemny , suchy chleb - 300 g
    - kminek - 2 łyżeczki
    - masło - 2 łyżki
    - natka pietruszki - pęczek
    - czosnek - 2 ząbki
    - bulion - 1 l
    -sól - 1 szczypta
    - pieprz - 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pieczywo Chleb

" kremowa zupa chlebowa " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb łamiemy na kawałki, kruszymy.

    Wkładamy do garnka.

    Zalewamy gorącym bulionem.

    Dosypujemy kminek.

    Gotujemy do miękkości cały czas mieszając.

    Do rozgotowanego chleba dodajemy masło i miksujemy na krem.

    Czosnek przeciskamy przez praskę bezpośrednio do zupy.

    Dodajemy posiekaną natkę.

    Mieszamy , ale już nie gotujemy.

    Podajemy na gorąco!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować