Kremowy sernik z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt- ubijamy białka na sztywno z dodatkiem cukru i żółtek. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao - delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do blaszki pieczemy 25 minut w temperaturze 180.
2.Przygotowanie masy serowej - ser biały mielimy dwa razy, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem pod koniec wmieszać żelatynę i zmielony ser. Całość wymieszać na jednolitą masę.
3.Polewa - Gotujemy kremówkę z dodatkiem czekolady około 3 minut - studzimy.
4.Przełożenie ciasta - biszkopt - rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy - 1/2 masy serowej - delicje - druga część masy serowej - na wierzch rozsmarowujemy przygotowaną polewę
Komentarze