Kremowy pasztet bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pasztet z wątróbki drobiowej z dodatkiem śliwek. Pikantny, o kremowej konsystencji - idealny na kanapki.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1500 g wątróbek drobiowych
    320 g kompotu ze śliwek drylowanych (owoce i syrop)
    250 g margaryny (75% tłuszczu)
    1 szklanka mleka
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek szczypiorku
    6 łyżek ketchup'u pikantnego
    1 Kostka Mięsna (10 g)
    20 g przyprawy Grill Pikantny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Wątróbka Pasztet

Kremowy pasztet bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowy pasztet bez pieczenia 1. Wątróbkę opłukać, osuszyć, usunąć błonki i ewentualną żółć. Włożyć do miski. Szczypiorek i czosnek posiekać, razem z kompotem, ketchup'em i przyprawą Grill dodać do wątróbki. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na całą noc.
  • Kremowy pasztet bez pieczenia 2. Następnego dnia wątróbkę wraz z marynatą przełożyć do garnka, dodać margarynę, mleko i Kostkę Mięsną. Całość gotować 40 min, od czasu do czasu mieszając.
  • Kremowy pasztet bez pieczenia 3. Pasztet przełożyć do dowolnych pojemników, ostudzić. Przechowywać w lodówce.
  • Kremowy pasztet bez pieczenia 4. Następnie lekko ostudzić i zblendować na gładką masę.

Porady

Czas przygotowania pasztetu nie uwzględnia czasu marynowania wątróbki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Śliwki Szczypiorek Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować