Zupa krem z pora z tymiankiem i serowymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone pory pokroić w talarki. Cebulę pokroić w piórka. Ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło. Dodać cebulę i zeszklić. Dodać pokrojone pory, ziemniaki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć do zrumienienia. Dodać pozostałe przyprawy i zalać około 2 litrami wody. Gotować do miękkości około 30 minut. Zupę zmiksować, dodać mleko i ponownie zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Grahamki pokroić na małe kanapki. Na wierzch położyć ser i zapiec w piekarniku z funkcją grill na chrupiąco. Do miski włożyć po 2-3 grzanki i zalać gorącą zupą. Podawać od razu.
Komentarze