Krem z selera naciowego i marchwi z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, pożywna zupa w pięknym słonecznym kolorze

  • 30 min

Składniki:

  • 1 seler naciowy
    6 marchewek
    3 łyżki masła
    3/4 litra bulionu warzywnego
    1 pomarańcz
    szczypta imbiru
    szczypta chilli
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Bulion warzywny Krem

Krem z selera naciowego i marchwi z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku przesmażyć na maśle pokrojony seler naciowy. Dodać pokrojoną w kostkę marchew i wlać bulion. Gotować wszystko na małym ogniu około 20-25 minut (aż marchew będzie miękka). Wyłączyć palnik. Dodać sok wyciśnięty z jednej pomarańczy, szczyptę chili oraz szczyptę imbiru. Wszystko zblendować. Doprawić

Porady

Podawać z grzankami i kleksem śmietanki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion warzywny Marchewka Seler Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować