Krem z dyni

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna , jesienna zupka nasyci i rozgrzeje dzięki dodatkowi świeżego imbiru.

  • 40 min

Składniki:

  • mała dynia hokkaido
    2 marchewki
    pietruszka
    2 łodygi selera naciowego
    cebula
    3 ziemniaki
    świeży imbir
    szczypta kurkumy
    sól i kolorowy pieprz do smaku
    kilka łyżeczek słodkiej śmietany

Krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieram. Do garnka wlewam ok. 1.5 l. wody i wrzucam pokrojoną marchewkę ,pietruszkę , łodygi selera oraz cebulę. Kiedy warzywa zmiękną dodaję pokrojone ziemniaki oraz dynię. Gotuję do miękkości. Wywar blenduję na krem.

    Dodaję łyżeczkę startego imbiru. Doprawiam solą i pieprzem oraz dodaję odrobine słodkiej śmietanki.

    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy