Krem z buraków z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam na lekki obiad lub kolację w środku tygodnia, kiedy mamy mało czasu i siły na długie stanie przy kuchni.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 buraków
    2 marchewki
    1 ziemniak
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 szkl. wody
    2 łyżki octu jabłkowego, z białego wina lub soku z cytryny
    1 łyżeczka masła
    sól
    kilka łyżek czerwonej fasoli z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Dania główne

Krem z buraków z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki, marchewkę i ziemniaka obrać. Wszystko pokroić na kawałki, w tym buraki proporcjonalnie na najmniejsze kawałki, bo się najdłużej gotują. Wrzucić do garnka. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki, czosnek na 3-4 części i też dorzucić do warzyw. Wlać wodę, dodać 1 łyżkę octu (soku z cytryny), przykryć pokrywką i gotować 40 minut od momentu zagotowania.
    Po upływie 40 minut dodać łyżeczkę masła i resztę octu (cytryny) i zmiksować na gładką masę. Posolić do smaku.
    Krem wyłożyć na talerze, dodając do każdej porcji 2 łyżki odsączonej fasoli z puszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Fasola Marchewka Warzywa Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować