Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla wielbicieli zup kremów. Do kremu użyłam mrożonych białych szparagów, ale w sezonie można użyć świeże. Zupka aksamitna, delikatna wykończona plasterkami grillowanej kiełbasy i prażona cebulką .

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg białych szparagów

    4 ziemniaki

    2 litry bulionu warzywnego

    sól

    śmietana 30 % 1 szklanka

    30 dag kiełbasy zwyczajnej

    3 łyżki prażonej cebuli


Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do 1 litra bulionu dajemy ziemniaki i szparagi - gotujemy do miękkości. Dolewamy resztę bulionu i miksujemy na krem.
  • 2. Solimy do smaku. Wlewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki podsmażamy na suchej patelni. Kiełbaskę układamy na zupie posypujemy prażona cebulą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy