Krem z białych szparagów

0 (0 ocen)

Gęsta, lekka zupa. Bez zabielaczy, mąki czy śmietany. Czy to możliwe? Tak. Potrzeba jedynie blendera!

Składniki:

  • 750 ml wody
    200 g piersi z kurczaka
    1 pęczek białych szparagów
    1 mały seler
    sól, pieprz, koperek

Krem z białych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować wywar z kurczaka, pierś zagotować w wodzie. Gotować przez 20 min. dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi oraz seler. Gotować następne 15 min. Doprawić do smaku.
    Wyciągnąć mięso i odlać trochę wody i zmiksować. Podawać z świeżo posiekanym koperkiem i kawałkami ugotowanego kurczaka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy