Krem z białej czekolady z wiśniami

4.5 (170 ocen)

  • Łatwy

Przepis: Jerzy Knappe, fotografia: Mariusz Robak

  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada biała: 2 opakowania
    - śmietana 30%: 1 opakowanie
    - konfitury wiśniowe (dżem niskosłodzony wiśniowy): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury

Krem z białej czekolady z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę stopić w gorącej kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia. Ubić śmietanę na puch. Tylko śmietanę, bez żadnego cukru! Przygotować kokilki, na dno każdej nałożyć po 2 łyżeczki wiśni z konfitur.
  • 2. Delikatnie wymieszać rozpuszczoną czekoladę z bitą śmietaną i ułożyć po łyżce na wiśniach. Wierzch możemy posypać kakao, udekorować listkami mięty i jeszcze jedną łyżeczką czerwonych owoców.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować