Krem serowy z tortellini

0 (0 ocen)

  • 60 min

Krem serowo-czosnkowy z serowymi tortellini - to bardzo smaczna i sycąca zupka.

  • 60 min

Składniki:

  • Krem:

    1 litr bulionu
    1 pietruszka
    4 większe ziemniaki
    natka pietruszki
    odrobina koperku
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 serek topiony serowy (100 g)
    100 ml śmietanki kremówki
    sól, pieprz
    5 dag sera mozzarella
    magi do smaku

    Dodatkowo:

    serowe tortellini

Krem serowy z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego bulionu wrzucamy obrane ziemniaki (można je pokroić na mniejsze kawałki aby szybciej się ugotowały) oraz pietruszkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażoną na patelni cebulkę (drobno pokrojoną), posiekaną natkę pietruszki, koperek, szczyptę soli i pieprzu. Gotujemy przez ok. 45 minut. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony, śmietankę kremówkę, doprawiamy do smaku. Gdy ziemniaki będą już miękkie to całość zdejmujemy z palnika, blendujemy na gładki krem. Posypujemy startą mozzarellą, mieszamy za pomocą łyżki. Podajemy z gotowymi tortellini (ja kupiłam z nadzieniem serowym). Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy