Krem szparagowy z cukinią i musztardą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób

Krem szparagowy z warzywami , źródło wielu cennych witamin. Musztarda nadaje zupie niezwykłego , oryginalnego i niecodziennego smaku. Krem jest aksamitny i bardzo aromatyczny.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg. białych szparagów
    1 cukinia
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    4 ziemniaki
    100g. serka topionego kemowego
    3 liście laurowe
    3-4 ziarenka ziela angielskiego
    4 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    sól , pieprz
    jogurt naturalny
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem szparagowy z cukinią i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Krem szparagowy z cukinią i musztardą 1. Marchew , pietruszkę oraz ziemniaki obieramy , myjemy , kroimy na mniejsze kawałki.
    Cebulę przekrawamy na cztery części.
    Warzywa zalewamy ok 2l. wody , dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie.
    Gotujemy 30 min do miękkości warzyw.
  • 
Krem szparagowy z cukinią i musztardą 2. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końce , obieramy delikatnie pomijając główkę szparaga.
    Cukinię obieramy , kroimy w plastry.
  • 
Krem szparagowy z cukinią i musztardą 3. Do garnka dodajemy szparagi z cukinią oraz serem topiony i musztardę.
    Wyciągamy liście laurowe oraz ziele angielskie.
    Doprawiamy gałką muszkatołową , solą i pieprzem.
    Gotujemy kolejne 10 min.
    Z garnka wyjmujemy parę główek szparagów do dekoracji na talerzu.
  • 4. Zupę zdejmujemy z gazu.
    Miksujemy blenderem na gładki krem.
    Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego , świeżo zmielonym pieprzem i główką szparaga.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Cukinia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować